Felház - fiatalok százai imádkoznak hetente Magyarországért!

Futótűzként terjedt a híre a fiatalok között...van egy hely, ahol hetente egyszer együtt dicsérhetjük az Urat és imádkozhatunk az országért! Hárman kezdték el és fél év alatt több százan csatlakoznak hozzájuk hetente. Felekezettől, gyülekezettől függetlenül egy akarattal gyűlnek össze és imádkoznak azért, hogy az országban ébredés legyen, hogy Isten vegye át a vezetést az emberek életében. 

Felház- ahol Isten jelen van

Ismerd meg Jézust!

Amikor először hallottam róla, nem hittem a fülemnek. Fiatalok..? Imádkoznak..? Minden csütörtökön? "Igen, egyre többen."- válaszolták. 

Döbbenten hallgattam, hogy három srác kezdeményezése ilyen hamar ekkora "ébredést" indított el és azon töprengtem, hogy Istennek milyen komoly tervei lehetnek az országgal, ha a fiataljainkat ilyen szinten szólítja meg és hívja el. 

Én is elmentem csütörtökön a Millenárisba, a Felházba. Fantasztikus érzés volt látni, hogy ezek a fiatalok nem a bulizásra fordítják az idejüket, hanem arra, hogy közösen imádkozzanak és dicsérjék Istent. Ami különösen tetszett, hogy az alkalom elején elmondták: a Felház nem egyház, nem felekezet, hanem egy hely, ahol bárki, aki befogadta Jézust a szívébe, közbenjárhat az országért, egymásért, gyógyulásokért.

Nincs prédikáció, nincs gyűjtés - így a szekta és a pénzszerzés vádja máris megdől. Viszont van dicséret és van ima. És Isten jelenléte kézzelfogható.

Adományozni lehet, de azt is elmondták, hogy elsősorban a saját felekezetetek számára szánjátok azt, amit Isten munkájára fordítanál, csak ezután a Felházra. (mert itt is kell bérleti díjat fizet a teremért, áramszámla, stb. , ez evidens) Én örömmel adtam. 

Az egész estés imát és dicsőítést úgy tűnik, Isten megáldja, hiszen "gyümölcséről ismerszik meg a fa", ez pedig láthatóan jó gyümölcsöt terem. Jövő héten az ország minden településéről várnak fiatalokat a Körcsarnokba. Ezt videóüzenetben is megosztották. Itt tűnt fel, hogy az egyik kezdeményezője a Felháznak Orbán Gáspár. Kicsit meglepődtem, ezt tényleg nem gondoltam volna.

Gáspárnak őszinte tisztelet azért, hogy felvállalta ezt a munkát és a támadások kereszttüzében is az Úr elhívását tartja elsődlegesnek. Mert persze a gyűlöletcunami a kommentekben azonnal elindult. Szidták őt, az édesapját, szidták Istent, szidtak mindent és mindenkit. Mert amúgy az a legegyszerűbb.  (és mintha tehetne róla, hogy az apukája az ország vezetője)

Pedig milyen jó lenne, ha végre meglátnák azt, hogy igenis, van más út, mint a gyűlöletkeltés. És az, hogy ez a srác kiállt a nyilvánosság elé, vállalva a hitét, elhívását, mindenképpen azt mutatja számomra, hogy meg van benne az alázat, a szeretet Isten felé. 

Vajon a gyalázkodók közül hányan mernék vállalni egy miniszterelnök fiaként, hogy ők bizony hívő, karizmatikus keresztények és az a céljuk, hogy Isten nevét minél több fiatal emelje fel? Még ha a világ bolondnak nézi őt, akkor is? Biztos vagyok benne, hogy kevesen.

És még azt is gondolom, hogy a gyalázkodástól nem változik meg semmi. Jobb biztosan nem lesz. Viszont az, ha egy akarattal ezek a fiatalok imádkoznak az országért, az be tud indítani pozitív változást.

Attól, hogy ti nem hisztek Istenben, még létezik.

Nem szeretnénk senkire nyomást gyakorolni, hogy "higgyétek el, hogy van", sem győzködni a létezéséről... de ezúton is szeretnénk megkérni benneteket, hogy ti is tartsátok tiszteletben a MI hitünket. Mert megtapasztaltuk Isten erejét és szeretetét. Kívánom, hogy ti is érezzétek ezt meg. Várunk mindenkit csütörtökön a Felházba, ami most a Körcsarnokban lesz! Gyertek el és utána mondjatok véleményt! 

Ez a kezdeményezés is megérdemli az EMBERI címet. 

Áldás!

Jurák Kata

Update: a rendezvényről szóló beszámolót itt olvashatjátok.

4
https://emberi.blogstar.hu/./pages/emberi/contents/blog/26595/pics/lead_800x600.jpg
Felház,ima az országért,Isten,Jurák Kata,Jurák Kata blog,keresztény fiatalok,Orbán Gáspár,társadalmi szerepvállalás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Írisz válasza: Iván bejegyzésére 2016-04-28 19:45:46
Utólag, miután hatalmas média-visszhangot (és botrányt) keltett, könnyű és kényelmes rámondani, hogy önhájpolás. Annyit tettek, hogy feltettek a youtube-ra egy videót. És igen: reklámozták az eseményt, mint ahogy rengeteg katolikus, református, evangélikus, evangéliumi ingyombingyom rendezvényt, taizé-konferenciát, fesztivált, imanapot, Jézus-menetet, nyári tábort szoktak a fiatalok: egymásnak önmagukról. Mert missziós ügy, nem gyónási titok.

A "felház" nem kevésbé bibliai kép mint a "belső szoba". S míg a személyes istenkapcsolat ápolása nem tartozik közönségre, a városért, nemzetért elmondott fohász, ima nem személyes ügy, hanem közösségi, és igenis a nyilvánosság elé tartozhat.

A tanítványokat sem a belső kamrában, hanem a felházban érte a pünkösdi Lélek kiáradása, és 5000-es tömeg előtt hájpolták a feltámadt Krisztus gyülekezetének létrejöttét.

A propaganda módszer ízlés dolga - ennyi. Nem több. És személyesen biztosan sok mindent, na jó: szinte mindent! rühelltem volna, amit Pál apostol lerendezett boldog-boldogtalan előtt, gátlástalanul kihasználva az antik világ tömegkommunikációs lehetőségeit. Biztosan nem egyszer melléfogott, de ami tiszta szívből jön, azt Isten szívesen megáldja.

Nem lehet mindenki Patmoszi remete. :-)
Válaszolok
Stadler 2016-04-25 10:35:34
Iván! jó lenne, ha értenéd, ami történik. Ez az ébredés ! A feje tetejére állított világ megtisztítása. Nem érted, hogy elegünk van a Breivikekből, a Pápa hagymázas migráns-lábmosásából, az EU nemzet-gyilkolásából stb. Ha tudnád mi a megtérés, látnád, hogy az egyházainkat fel kell rázni a langymeleg hagyományaiból...
Az IGE pedig azt mondja: "Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényesedjen mindazoknak, a kik a házban vannak." És: "Amit sötétben és titokban mondok nektek, azt a világosságban hirdessétek mindenkinek! Amit a fületekbe súgok, azt a háztetőkről kiáltsátok ki! Ne féljetek az emberektől, mert ők csak a testeteket képesek megölni, a lelketeket nem! (Mt.10.27.)
Válaszolok
Iván 2016-04-18 10:03:33
Szuper jó, hogy fiatalok keresik Istent és imádkoznak együtt is.
De szuper rossz, hogy ennek olyan hírverést csapnak, mintha feltalálták volna a forró vizet. Vagy, hogy biblikus képet használjak, kürtöltetnek maguk előtt. (Gyengébbek kedvéért olvasandó: Mt 6, 1-8.) Százszámra vannak hasonló közösségek, akik nem hájpolják magukat.
Félreértés ne legyen, nem a tény az, ami nem tetszik, hanem a propaganda módszer.
Válaszolok
Marika 2016-04-17 18:00:15
Tegnap megjelent itt a neten egy rovidke videó amelyben három fiatal felhívással fordúlt a tobbi fiatalhoz, hogy jojjenek el csutortokon imádkozni a Korcsarnokba.
Az a sok rosszindulatú komment, amit utána olvastam teljesen felháborított, a nagy részuket ki is toroltem, mert fizikai rosszúlét fogott el tole. Azt hittem, hogyha bajban van az ország (bevándorlók inváziója), akkor talán ossze kellene fogni, és minden alkalmat megragadni, hogy kozos erovel megbirkózzon az ország ezzel a veszéllyel. Helyette trágár szavakat, Isten káromlást, és Isten megtagadását olvastam a kommentekben. Pedig ha a kommentelok tudnák, milyen negatív energiákat szabadítanak fel ezekkel a bejegyzésekkel, amely nemcsak rájuk utnek vissza mint egy bumerang, hanem gyongíti az ország energiáit is, pedig arra most igazán nagy szukség van.Nem muszáj mindenkinek mindennel egyetérteni, de ha olvastátok a tegnapi kommenteket, akkor bizonyosan igazat adtok.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?